
STU-uddannelse
Uddannelsens indhold
På Idrætsakademiet arbejder vi ud fra, at alle unge har ret til en ungdomsuddannelse. Derfor tilpasser vi hvert uddannelsesforløb helt individuelt. Det er vores erklærede mål, at vi ud fra særlige tilgange, specialundervisning, miljøterapi m.m. vil kunne udvikle den enkeltes ressourcer og kompetencer. Med de rette forudsætninger og tilgange vil unge med psykiatriske diagnoser og andre funktionsnedsættelser dermed også opnå en faglig, social og personlig udvikling.
Undervisning
Individuelle undervisningsplaner og miniholdundervisning i dansk, matematik, sprog, samfunds- og naturfag. Disse fag kan afsluttes som eksamensfag AVU 1 og 2, FP9, FP10, HF enkeltfag, som vidtgående specialundervisning eller som funktionelt fag og almendannende
Almene kurser
Førstehjælp, kost og sundhed, jobansøgninger, privat budget, skrivekursus, politik, løn og skat, hverdagsmad og borger i Danmark. Liv og trivsel.
Almendannende fag og aktiviteter
Samfund og omverden: TV-avisen, daglige aviser, debat og diskussion, miljø og natur.
Kultur: Ekskursioner, udstillinger, teater, litteratur, musik og andre kulturer.
Kommunikation: IT, medier, mundtlig og skriftlig kommunikation, netværk, ungdomsliv, sociale arrangementer og relationer.
Vores linjer i øvrigt er:
- Frisørlinje
- Kosmetologilinje
- Fysisk træning og idrætslinje
- Fitness, crossfit, svømning, boldspil, ridning, dans, yoga og pilates og meget andet
- Vagt- og sikkerhedslinje
- Billedkunst
- Botræning
- Liv og trivsel
Miljøet
Udover det faglige tilbyder Idrætsakademiet et miljø, hvor unge med svære vilkår kan udvikle sig. Vi arbejder med en miljøterapi, hvor relationer er et af de allervæsentligste kriterier for bedring og udvikling. Vi arbejder med anvendt ligeværd og en ydmyghed over for hver enkelte studerende.
Praktikforløb
Alle studerende kommer i praktik under deres uddannelsesforløb. Praktikkerne kan også tilrettelægges helt individuelt. Her får den studerende mulighed for at afprøve forskellige fagområder. Ud fra den enkeltes behov indgår vi praktikaftaler, hvor den unge enten selvstændigt eller med en mentor indgår på en arbejdsplads. Praktikforløb evalueres med et skema eller en udtalelse.